Informatie Schiedammers

Welzijn op Recept voor Schiedammers

Heeft u (lichamelijke) klachten en wilt u graag iets doen om u beter en sterker te voelen, maar weet u niet hoe? Vraag dan een doorverwijzing naar Welzijn op Recept!

Wat is Welzijn op Recept?

Dingen doen die u leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat u zich lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een (nieuwe) hobby, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnsadviseur helpt u hierbij.

Voor wie is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is bedoeld voor alle inwoners van Schiedam vanaf de leeftijd jongvolwassene tot en met de seniorenleeftijd.

Doorverwijzing naar Welzijn op Recept

Heeft u interesse in Welzijn op Recept, vraag dan een verwijzing via uw huisarts of een andere zorgverlener (zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en wijkverpleegkundigen).

U krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnsadviseur.

Nadat u een verwijzing heeft ontvangen, krijgt u een afspraak met uw eigen welzijnsadviseur.

In een of meerdere gesprekken bespreekt u met de welzijnsadviseur wat u wilt gaan doen.

De welzijnsadviseur weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt u om een activiteit te vinden die bij u past. Als u weet wat u wilt gaan doen, dan helpt de adviseur u ook met het aanmelden voor de activiteit. Vindt u het fijn dat de adviseur de eerste keer met u meegaat naar de activiteit, dan is dat ook mogelijk. De welzijnsadviseur helpt en begeleidt u!

Let op: Wilt u gebruik maken van Welzijn op Recept, bespreek dit dan met uw huisarts. Een verwijzing van uw huisarts is noodzakelijk om u verder te kunnen helpen.

Welke activiteiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar in Schiedam. Van koken, tuinieren en zingen tot een leesclub, musea bezoeken, sporten of dansen. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Met uw welzijnsadviseur bespreekt u welk soort activiteiten u graag wilt doen. Er is altijd een activiteit te vinden die bij u past!

Speciale telefoonlijnen!
Met vragen of voor een luisterend
oor zijn er verschillende telefonische hulplijnen.
Verhaal mevrouw Roelfsema